«Хабар» для Богдана: Кличко попросив НАБУ розслідувати заяву голови Офісу президента

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням розслідувати заяву голови Офісу президента Андрія Богдана про спробу його підкупу. Про це Кличко написав у Facebook.

«30 липня 2019 року на пресконференції пан Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому в розмові пропонували хабар $20 млн. І нібито ця розмова відбулася в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень», — написав Кличко.

За словами міського голови, слідчі мають встановити «хто, від чийого імені і з якою пропозицією» звертався до Богдана, а після цього або оголосити підозри встановленим особам, або Кличко вимагатиме в пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації.

«Наслідком подібних заяв має бути не тільки оприлюднення їх на пресконференціях. Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду», — додав Кличко.

Про що йдеться?

На пресконференції 30 липня Богдан розповів про зустріч з одним із адвокатів одного із «смотрящих» у Київраді, який повідомив, що «на роботі з бюджетом» Київради вони заробляють близько $40 млн на рік. «Він попросив не рухати голову КМДА і запропонував цей бюджет поділити навпіл», — повідомив Богдан. Цю інформацію Богдан пообіцяв передати правоохоронцям.