У Криму Бекірову загрожує примусовий привід — він не зʼявився на судове засідання

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У тимчасово окупованому Криму Сімферопольський центральний районний суд зобовʼязав забезпечити явку примусовим приводом кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого 27 серпня випустили з СІЗО. Про це повідомляє у Facebook «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

«Сьогодні, 6 вересня 2019 року, у центральному районному суді міста Сімферополя було відкладено судове засідання у кримінальній справі Едема Бекірова у звʼязку з його неявкою. Суддя Деменок ухвалив постанову про примусовий привід підсудного. Наступне судове засідання очікується 13 вересня 2019 року», — сказав Ладін.

  • 27 серпня кримськотатарського активіста Едема Бекірова відпустили з СІЗО. Центральний районний суд Сімферополя постановив змінити Бекірову запобіжний захід, перевівши його під особисте зобовʼязання.
  • Жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на вʼїзді в анексований Крим уранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він їхав до Криму, щоб відвідати 78-річну матір і родичів. Російські силовики затримали його за підозрою у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова. Сам затриманий неодноразово заявляв про свою невинуватість.