Прокуратура: Цемах може повернутися на окупований Донбас і впливати на слідство у справі MH17

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Фігурант справи про збитий MH17 Володимир Цемах може повернутися на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це «Громадському» повідомив прокурор Генеральної прокуратури Олег Пересада.

«Цемах підозрюється у вчинені особливо тяжких злочинів, повʼязаних із загибеллю українських військовослужбовців, доказів його причестності до цих злочинів достатньо. І, звичайно, наявні певні ризики, що, перебуваючи на волі, він спробує ухилитися і від досудового розслідування, і від можливої подальшої відповідальності за вчинені злочини. Зважаючи, що місцем його постійного проживання є непідконтрольна українській владі територія, я не знаю, куди він відправиться», — зазначив Пересада.

Також прокурор додав, що він проти такого судового рішення, оскільки, окрім того, що ключовий свідок може втекти, Цемах може впливати на свідків і на хід справи, адже у нього багато спільників, частину з яких ще не встановили.

«Не виключено, що він втече, буде переховуватись від слідства. Прокуратура заперечувала проти задоволення клопотання адвоката Цемаха, адже встановлені не всі співучасники. Я заперечував проти вказаного рішення, звичайно, я з ним не згоден, але це остаточне рішення суду, і воно не підлягає оскарженню», — сказав Олег Пересада.