«Діятимемо в межах повноважень». Мінкульт зʼясує підстави для звільнення директора Одеського художнього музею Ройтбурда

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство культури, молоді та спорту занепокоєне звільненням директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда. Про це повідомляється на сторінці Міністерства інформаційної політики, на базі якого утворюється Мінкульт.

«Юристи міністерства проаналізують відповідне рішення Одеської облради та ретельно з’ясують, які є юридичні підстави для усунення відомого художника з займаної ним посади», — йдеться у повідомленні. У міністерстві підкреслили, що після всебічного вивчення питання діятимуть в межах своєї компетенції для врегулювання ситуації, яка викликала значний суспільний резонанс.

  • У середу, 4 вересня, Одеська обласна рада звільнила художника Олександра Ройтбурда з посади директора місцевого художнього музею. Депутати проголосували за його звільнення на сесії облради.
  • Олександра Ройтбурда призначили на посаду директора Одеського художнього музею в лютому 2018 року. Його одразу ж звинуватили в тому, що він порнограф, малює картини фекаліями та ненавидить Одесу. Депутати обласної ради відмовилися затверджувати Ройтбурда на посаді, і тільки після втручання губернатора області він усе ж таки зайняв директорський кабінет.