У Китаї стає вірусним додаток, що перетворює користувачів на кіногероїв. Його творців звинуватили в порушенні конфіденційності

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Китаї стає популярним мобільний додаток Zao, який перетворює користувачів на зірок кіно. Як пише The Guardian, його презентували у пʼятницю, 30 серпня, і він уже став одним із найбільш скачуваних додатків у Китаї.

Щоб стати героєм фільму чи серіалу, користувачу потрібно завантажити лише одну фотографію. Додаток обробляє її близько 10 секунд і замінює обличчя головних героїв на завантажене фото. Користувачі публікували десятки фотографій та гіфок із захопленими коментарями. Вони ставали героями «Титаніка», «Теорії великого вибуху», «Гри престолів» тощо.

Творці додатку майже одразу опинилися в центрі скандалу. Їх звинуватили в тому, що вони порушили право користувачів на приватність. В угоді користувача було зазначено, що всі права на виготовлений контент переходять до компанії-розробника Momo. Пізніше компанія прибрала цей пункт і вибачилася. Але компанія Tencent, що володіє популярним китайським месенджером WeChat, заборонила публікувати посилання на відео та гіфки, оброблені в Zao.