До Багам наближається ураган «Доріан». Люди вже залишили будинки, на піку швидкість вітру може сягнути 240 км/год

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

До північного заходу Багамських островів наближається небезпечний ураган «Доріан», йому присвоєно четверту категорію небезпеки. За даними Національного ураганного центру США, очікується, що на піку вітер сягне небувалої швидкості — 240 км/год.

Премʼєр-міністр Співдружності Багамських островів Гʼюберт Мінніс оголосив екстрену евакуацію у звʼязку з ураганом. «Ті, хто відмовляється евакуюватися, наражають себе на небезпеку через потужний і потенційно небезпечний для життя ураган», — написав він у Twitter.

Усіх туристів, що перебували на островах, уже евакуювали — вони ховаються у школах, церквах та інших будівлях, пише Sky News. При цьому всі місцеві готелі закрилися, а люди залишають свої помешкання.

Раніше президент США Дональд Трамп увів режим надзвичайної ситуації в штаті Флорида через «Доріан». Він підписав указ, яким розпорядився виділити федеральну допомогу для боротьби з наслідками стихії. У декількох округах штату Джорджія також оголосили режим НС.

«Я стежу за ураганом «Доріан» і отримую всі оновлення. Важливо прислухатися до вказівок вашого штату та місцевих чиновників. Це дуже небезпечний шторм, будь ласка, підготуйтеся і будьте в безпеці», — написав Трамп в Twitter.