В «Укроборонпромі» виявили російського шпигуна. Його завербували ще в 2014 році

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У державному оборонному концерні «Укроборонпром» виявили російського шпигуна із Запоріжжя, якого завербували ще в 2014 році. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Так, жителя Запоріжжя завербували під час перебування на анексованому півострові Крим. Російські спецслужби запропонували чоловікові підтримувати ідеї «русского мира» в обмін на винагороду.

Шпигун мав збирати для Росії інформацію про різні аспекти функціонування підприємств українського оборонного комплексу і соціально-політичну обстановку в Запорізькому регіоні.

Інформацію чоловік відправляв офіцерам через наданий канал електронного звʼязку, а також передавав при особистих зустрічах у Росії, Білорусі та Криму.

Шевченківський районний суд Києва засудив затриманого до 9 років позбавлення волі, визнавши його винним у злочині, передбаченому ч. 1. ст. 111 (державна зрада) КК України. Сам чоловік також визнав провину.

  • Контррозвідники Служби безпеки затримали у Львівській області пенсіонера, який збирав розвіддані для спецслужб Росії. Він керував однією з громадських організацій і був завербований в 2014 році.
  • Росія виявилася глобальним лідером у застосуванні дезінформації в інтернеті і втручанні у внутрішні справи інших країн. На частку Росії припадає 72% всіх кампаній з дезінформації.