Усе законно. У ГПУ відповіли на звинувачення Горбатюка у передачі справ проти високопоставлених чиновників

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Прессекретарка ексгенпрокурора Лариса Сарган відповіла на звинувачення Управління спеціальних розслідувань ГПУ, очолюваного Сергієм Горбатюком. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Луценко «вкрав» у Горбатюка 20 справ. О боги! Так от, 20 кримінальних проваджень передані до ДБР, НП, СБУ — за підслідністю. Так. Провадження не мають відношення ні до справ Майдану, ні до колишніх високопосадовців», — каже Сарган. — «Це, наприклад, справи викрадення цукру, забудов Києва тощо передані за підслідністю».

Вона також прокоментувала закриття справи проти Ігоря Калєтніка. «‪Справа Калєтніка була заслухана заступником Генпрокурора разом із прокурором із підрозділу Горбатюка […] По справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, по цій же справі було відмовлено у проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи, — зазначає Сарган. — Головне — справа нині закрита на законних підставах».

Сарган нагадала, що Генпрокуратура була позбавлена слідства після створення ДБР, і всі справи по закону мають бути передані слідчим ДБР чи іншим слідчим органам. «Тому чергові скиглення керівника УСР лишаються лише скигленнями», — написала Сарган.