Держбюро спільно з СБУ проводять обшуки у приміщенні НСТУ та в Аласанії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Державне бюро розслідувань у супроводі співробітників Служби безпеки України проводить обшуки в Національній суспільній телерадіокомпанії України та вдома у кількох її співробітників, зокрема у голови правління НСТУ Зураба Аласанії. Цю інформацію theБабелю підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Речниця «Суспільного» Вікторія Сидоренко розповіла theБабелю про обшуки.

«Сьогодні, 30 серпня, до головного офісу «UA: Суспільне мовлення», телецентру «Олівець», прийшли з обшуком представники Державного бюро розслідувань у супроводі працівників Служби безпеки України. Також близько сьомої ранку з обшуком прийшли й у помешкання голови правління «UA: Суспільне мовлення» Зураба Аласанії, і в оселі кількох інших працівників мовника», — зазначила Сидоренко.

Вона також додала, що їм не повідомили про підстави таких слідчих дій.

Держбюро підтвердило інформацію про обшуки та зазначило, що дотримано усі вимоги Кримінального процесуального кодексу України і вони жодним чином не перешкоджають роботі телерадіокомпанії.

«Слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливі протиправні дії службових осіб ПАТ «НСТУ», а саме — про зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Детектор Медіа», також відомо, що раніше ДБР проводило розслідування справ про можливі розтрати коштів НСТУ колишнім виконавчим директором НСТУ Олександром Лієвим.

Тим часом «Громадське» з посиланням на відповідального за безпеку на «Суспільному» Володимира Проценка повідомляє, що одначасно відбуваються обшуки в офісі «Суспільного».

Проценко зазначив, що люди, які прийшли в офіс, не представилися та не пред’явили ухвали суду з дозволом на проведення слідчих дій.

«Знаю тільки, що один з них є співробітником Служби безпеки України на ім’я Костянтин», — сказав Проценко.

За його словами, люди прийшли в один з офісів бухгалтерії та намагаються витіснити працівників, нічого не пояснюючи.