Вночі: США переглянуть програму допомоги Україні, звільнили чотирьох обласних глав поліції, Світоліна вийшла до третього кола US Open

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Трамп розпорядився переглянути програму військової допомоги для України

Президент США Дональд Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування, відому як Ініціатива сприяння безпеки в Україні. Про це пише POLITICO з посиланням на високопосадовця в адміністрації.

Трамп розпорядився перевірити, чи дійсно виділені кошти використовуються в інтересах США. Йдеться про виділені раніше $300 млн на військову допомогу Україні у сфері безпеки. Гроші, зокрема, передбачені на зброю, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку.

У чотирьох областях звільнили чотирьох глав поліції

У Закарпатській, Львівській, Житомирській і Запорізькій областях звільнили керівників головних управлінь Національної поліції. Про це повідомила пресслужба головного управління.

«Таке рішення прийнято керівництвом Нацполіції відповідно до висновків розширеного засідання колегії МВС України, що відбулося в п’ятницю, 23 серпня», — йдеться в повідомленні.

Колишнього голову поліції Львівщини Валерія Середу перевели на посаду начальника департаменту забезпечення діяльності голови Національної поліції. Головного поліцейського Житомирщини В’ячеслава Печененка призначили в центральний апарат Нацполіції. Щодо звільнених глав у Запорізькій та Закарпатській областях питання ще вирішується.

Світоліна вийшла до третього кола тенісного турніру US Open

Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла до третього кола останнього турніру серії «Великого шлему» цього сезону — US Open (Відкритого чемпіонату США). Вона у двох сетах перемогла старшу з сестер Вільямс Вінус із рахунком 6:4, 6:4. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У наступному колі Світоліна може зіграти з другою ракеткою України Даяною Ястремською, якщо та переможе шведку Ребекку Петерсон.

KFC продав усі нагетси зі штучної курятини за 5 годин

Мережа ресторанів фастфуду KFC розпродала всі нагетси і крильця зі штучного мʼяса на рослинній основі за 5 годин. Про це пише Mashable.

Відвідувачі приїжджали ще до початку роботи ресторану о 8 ранку і вишикувалися в чергу. Деякі з покупців сказали, що нагетси вартували очікування.

Нагетси і крильця зі штучної курятини почали продавати 27 серпня в одному з ресторанів KFC у штаті Атланта, США.

У роботі Microsoft Office 365 стався збій

Компанія Microsoft отримала скарги від користувачів на роботу сервісу Office 365, який за передплатою відриває доступ до офісних продуктів Microsoft. Про збої в роботі системи повідомляє портал Downdetector.

Збій стався ввечері 28 серпня, переважно у користувачів зі США та Канади. Скарги надійшли також із Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Великої Британії та Норвегії.

Близько 67% скарг повʼязані з тим, що користувачі не можуть встановити звʼязок із сервером Office 365. Ще 28% користувачів повідомили, що не можуть зайти на сайт при введенні логіна і пароля.