Опозиції запропонували очолити чотири комітети в Раді. На свободу слова пропонують ОПзЖ

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Майбутнім опозиційним фракціям пропонують очолити чотири комітети: з питань прав людини і деокупації тимчасово окупованих територій, свободи слова, молоді та спорту, євроінтеграції та комісію з питань ветеранів.

Про це сказав лідер партії «Слуга народу» Дмитро Раузмков після засідання підготовчої групи щодо роботи Верховної Ради IX скликання.

Він відмовився назвати кандидатури, яким пропонується очолити комітети. «[Прізвища] є, але на жаль я не можу їх поки що озвучити. Ми домовлялися з колегами, що будемо проговорювати ці питання після того, як досягнемо остаточного рішення», — зазначив Разумков.

Він також зазначив, що під час засідання підготовчої групи не вдалося прийняти остаточного рішення щодо складу парламентських комітетів, оскільки ще не всі політичні сили подали свої кандидатури. «Я думаю, що до вечора ми вже отримаємо всі пропозиції по керівному складу в комітетах і до ранку вийдемо з консолідованою позицією», — сказав він.

Водночас співголова партії «Опозиційна платформа — За життя» Вадим Рабінович зазначив, що партії запропонували очолити комітет Верховної Ради з питань свободи слова. «Нам запропонували один комітет — з питань свободи слова, з обрізаними повноваженнями, з відсутніми функціями, з відсутністю можливості щось робити», — сказав Рабінович.