Принц Ендрю стверджує, що не знав про злочини Епштейна. Хоча є докази, що він бував у «Будинку жахів» мільярдера

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Принц Ендрю захищає свою колишню дружбу з Джеффрі Епштейном, кажучи, що «ні на якому етапі» він «не бачив або не підозрював» про злочинні наміри мільярдера, передає BBC.

У своїй заяві герцог Йоркський каже, що хоче прояснити факти навколо своєї колишньої дружби з американським фінансистом.

Він сказав, що це була помилка — зустріти Епштейна після того, як той покинув вʼязницю в 2010 році.

«За той час, що я його знав, я бачив його рідко, імовірно, не частіше, ніж раз чи два на рік», — сказав принц.

«Я зупинявся в кількох його резиденціях. Ні на якому етапі нашого знайомства, протягом обмеженого часу, проведеного з ним, я не бачив і не підозрював про будь-яку його поведінку такого характеру, як ту, за яку його заарештували та засудили».

Герцог додав, що він «дуже співчуває» всім, хто постраждав від дій Епштейна.

Хронологія звинувачень проти Джеффрі Епштейна

  1. На Епштейна в поліцію заявили батьки 14-річної дівчинки. За їхніми словами, він чіплявся до їхньої дочки у своєму будинку в Палм-Біч (Флорида). Поліція обшукала будинок і виявила безліч фотографій дівчат.

  2. Мільярдерові висунули звинувачення в кількох випадках статевих зв'язків з неповнолітніми.

  3. Адвокати Епштейна уклали угоду зі слідством. Він погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в проституції. В обмін він і його спільники отримали імунітет від федеральних звинувачень у торгівлі людьми.

  4. Відбував покарання у в'язниці.

  5. Арештований за звинуваченням у торгівлі дітьми і змові з метою вчинення торгівлі людьми. Слідство вважає, що Епштейн схилив до сексу десятки неповнолітніх дівчат.

  • Раніше Йоркський принц Ендрю був помічений у дорогому особняку Епштейна під час прощання з дівчиною. Відео інциденту було знято 6 грудня 2010 року під час перебування принца Ендрю в девʼятиповерховому будинку Епштейна в Нью-Йорку, який багато жертв мільярдера прозвали «Будинок жахів». На момент відеозапису Епштейна вже звинувачували в кількох випадках статевих звʼязків з неповнолітніми. На відео видно, як сам Епштейн покидає дім, а за ним з особняка вибігає молода дівчина, тремтячи від холоду. Якийсь час потому вони разом їдуть. Через деякий час із будинку вийшла інша дівчина, з якою прощався принц Ендрю.
  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також принца Ендрю, герцога Йоркського.
  • 10 серпня Джеффрі Епштейн вчинив самогубство у вʼязниці. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання. Розтин виявив велику кількість переломів у ділянці шиї, а також зламану підʼязикову кістку.
  • На початку липня стало відомо, що ФБР знайшло в записній книзі Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів. Зокрема колишнього премʼєр-міністра Великої Британії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Сполученого Королівства.