В Офісі президента розповіли, чому Богдан подав позов проти журналістів «Схем» та НСТУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У позові до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми «Схеми» та Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) голова Офісу президента Андрій Богдан хоче, щоб журналісти спростували начебто недостовірну інформацію. Про це Інтерфаксу повідомили в ОП.

Зокрема про те, що у 2018-му — на початку 2019 року він перетинав білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів, а починаючи з 2014 року нібито шість разів перетинав російський кордон, і в аеропорту «Внуково» зафіксовано його три злети та три вильоти.

«Перед зверненням до суду я двічі намагався врегулювати спір мирним шляхом за допомогою письмових вимог у позасудовому порядку, вказавши журналістам на хибність їхніх тверджень», — зазначив Богдан.

Він також додав, що другу письмову вимогу про спростування недостовірної інформації підкріпив копією офіційної відповіді Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України від 12 квітня 2019 року. Згідно з цим документом, у період з 12 квітня 2014-го по 12 квітня 2019-го Богдан перетнув кордон України в напрямку РФ і Білорусі лише двічі — у травні 2014 року (один раз на виїзд 15.05.2014 і один раз на в’їзд 16.05.2014).

«Незважаючи на наявність офіційної відповіді Державної прикордонної служби України, письмові вимоги про спростування інформації було залишено без задоволення», — підкреслив керівник ОП.

  • 22 серпня стало відомо, що голова Офісу президента Андрій Богдан подав позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми «Схеми» та Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Позов подано щодо захисту честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
  • 11 квітня програма «Схеми» оприлюднила розслідування, в якому йшлося про те, що протягом двох останніх років Володимир Зеленський 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль влітку 2018-го Зеленський ще двічі злітав до Тель-Авіва. У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який зрештою став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента.