Розслідування: Разумков володів мережею ломбардів «Про100Кредит», але потім переписав бізнес на дружину

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Лідер партії «Слуга народу» та новообраний народний депутат Дмитро Разумков донедавна був співвласником мережі ломбардів «Про100Кредит». Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань».

За інформацією журналістів, Дмитро Разумков у 2015 році придбав компанію «Інтерінвест ХХІ століття», яка є співзасновником ТОВ «Повне товариство Ломбард Про100Кредит ТОВ Інтерінвест XXI століття і компанія» і володіє сімома ломбардами мережі «Ломбард Про100Кредит». Другим засновником «Ломбард Про100Кредит» є компанія «Бізнесінвестгруп», яка належить дружині Дмитра Разумкова Юлії Чайці, дочці покійного мера міста Миколаєва Володимира Чайки.

Дмитро Разумков з 2015 року був співзасновником компанії та директором «Української політконсалтингової групи», частку в якій після обрання народним депутатом також переписав на дружину. Директором ТОВ «Українська політконсалтингова група» замість Разумкова став бухгалтер ПТ «Ломбард Про100Кредит» Дмитро Тележинський, який такі ж послуги надавав і ТОВ «Ломбард «Сундук». На Тележинського переоформлені частки в ТОВ «Українська політконсалтингова група», що належали Неллі Яковлевій та Василю Мокану, які також стали народними депутатами за списком «Слуги народу».

Також, як зазначає «Центр журналістських розслідувань», відомо, що Дмитро Разумков є політконсультантом та політтехнологом. Із 2006 по 2010 рік був членом «Партії регіонів», а 2010-го працював у штабі кандидата у президенти Сергія Тігіпка.

Наразі іншого бізнесу, окрім трьох компаній, які займаються комерційним та політичним консультуванням, та невеликої мережі ломбардів (з досить скромними фінансовими показниками, судячи зі звітів), журналісти у Дмитра Разумкова і його дружини Юлії Чайки не знайшли.

Також у розслідуванні зазначається, що на 2015—2016 рік припадає придбання подружжям декількох об’єктів нерухомості в Києві і області. У 2015-му Юлія Чайка купує квартиру в Києві, у квітні 2016 року Дмитро Разумков купує домоволодіння в Софіївській Борщагівці (492 кв. м), через місяць купує квартиру в с. Здорівка Васильківського району (120 кв. м, це вже друга квартира у цьому двоквартирному будинку — перша була придбана 2009 року), а в листопаді — оформлює у власність офісне приміщення на проспекті Науки, 60А, за цією адресою і зареєстрована «Українська політконсалтингова група».