Суд відпустив з СІЗО підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Городищенський районний суд Черкаської області відпустив зі слідчого ізолятора під домашній арешт Вадима Мельника, обвинуваченого в організації вбивства журналіста, активіста Євромайдану Василя Сергієнка. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Строк арешту Мельника закінчувався 24 серпня. У звʼязку з цим прокурор Вікторія Дідич подала клопотання про продовження його тримання під вартою ще на два місяці. Клопотання вона обґрунтувала тим, що на свободі обвинувачений може сховатися, вплинути на потерпілих і свідків.

Сам Мельник не визнав своєї провини і заявив, що не має наміру тікати в разі звільнення. Його адвокати Олександр Шадрін і Валерій Добраниця заявили, що, на їхню думку, прокурори не довели існування ризиків, які вони озвучили. Захисники клопотали про те, щоб відпустити Мельника під заставу розміром 153 тис. грн.

«Судді відхилили обидва клопотання і змінили Мельнику запобіжний захід на домашній арешт. Чим вони обґрунтували таке рішення — поки що не відомо, головуюча суддя Людмила Синиця оголосила тільки резолютивну частину рішення», — повідомляє видання.

Також прокурори клопотали про те, щоб продовжити арешт обвинуваченому у виконанні вбивства Володимиру Воронкову і змінити запобіжний захід із домашнього арешту на перебування в СІЗО Вікторові Горбенку й Романові Недибалюку, яких обвинувачують у виконанні викрадення журналіста. Суддівська колегія залишила під вартою Воронкова, однак відхилила клопотання по Горбенку і Недибалюку, вони залишаються під цілодобовим домашнім арештом.