Федерація велоспорту звільнила президента Башенка, який хамив чемпіонці Ганні Соловей

Дата:
Федерація велоспорту звільнила президента Башенка, який хамив чемпіонці Ганні Соловей

Башенко Александр Борисович / Facebook

Позачергова конференція Федерації велосипедного спорту (ФВС) звільнила з посади президента Олександра Башенка, який вступив у публічний конфлікт із чемпіонкою Європейських ігор Ганною Соловей. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила компанія Axon Partners, що представляє інтереси Ганни Соловей та Андрія Грівко, якого учора обрали новим президентом ФВС.

Що сталося?

7 червня українська велосипедистка Ганна Соловей виграла золото Європейських ігор у Білорусі. Федерація велосипедного спорту України привітала з цим досягненням не її, а голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора. Пізніше Ганна написала коментар, у якому зазначила, що до її перемоги пан Мухомор не причетний.

Президенту Федерації велоспорту України Олександру Башенку відвертість велосипедистки не сподобалася, і він їй нахамив у коментарях. «Аню, дивись, як будемо вчитися. Ти відкрила рота, тепер ти за це будеш платити», — написав він. Також Башенко написав, що Соловей «зайшла на мінне поле» і погрожував «прогнати», якщо спортсменка «буде смердіти».

Користувачі соцмереж підтримують Соловей у коментарях і вітають її з перемогою на Європейських іграх. Сама спортсменка написала, що їй соромно за цю сварку, але мовчати вона не може.

Після публічної сварки Башенко не вибачився перед Ганною Соловей, а сама чемпіонка отримала багато погроз на свою адресу, деякі з них вона публікувала у Facebook.