Грузинський канал «Руставі-2» звільнив журналіста, який вилаяв Путіна в прямому ефірі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нове керівництво грузинського телеканалу «Руставі-2» ухвалило рішення звільнити журналіста Георгія Габунію, який у прямому ефірі вилаяв президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляють на сайті телеканалу.

Габунія покине телеканал після того, як повернеться з відпустки. Крім нього звільнять ще кілька журналістів. Новий генеральний директор телеканалу Паата Салія також повідомив, що компанія подасть до суду на звільнених журналістів через збиток, якого вони завдали телеканалу.

  • Раніше стало відомо, що власник грузинського телеканалу «Руставі-2» Кібар Халваші вирішив його продати. Він готовий зробити це на відкритому конкурсі, але заявив, що не продасть телеканал експрезиденту Міхеїлу Саакашвілі.
  • На початку липня телеведучий грузинського опозиційного каналу «Руставі-2» Георгій Габунія нецензурно висловився в прямому ефірі, звертаючись до російського президента Володимира Путіна. Він заявив, що «такій людині» немає місця на грузинській землі, назвавши Путіна «смердючим окупантом» і нецензурними словами.
  • Пізніше «Руставі-2» тимчасово припинив мовлення після погроз про вторгнення та погром від мітингувальників, які зібралися біля будівлі каналу.