Пожежа в одеському готелі «Токіо Стар»: поліція затримала трьох осіб, у прокуратурі говорять лише про обшуки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У звʼязку з пожежею в одеському готелі «Токіо Стар» поліція та прокуратура провели обшуки на всіх обʼєктах, які належать власнику готелю Вадиму Чорному, в тому числі в готелі «Зірка», і затримала ще трьох осіб, окрім самого Чорного.

Про це повідомляє «Думська».

Співрозмовник видання розповів, що у ході обшуку вилучили документи і обшукали номери «Токіо Стар». Також обшукали готель «Зірка», після чого були затримані керуючий і двоє техніків, які займалися проводкою та дрібним ремонтом.

Працівник готелю, що горів, каже, що пожежа почалася внизу, в приміщенні пральні, і за лічені хвилини поширилася на верхній поверх. Він вважає, що однією з причин загоряння міг бути неякісний ремонт (за кілька днів до пожежі біля пральні працювали з проводкою) або ненавмисний підпал.

У прокуратурі theБабелю не підтвердили затримання трьох осіб, але вказали що поліція проводила в готелях «слідчі заходи».

  • У ніч на 17 серпня на другому поверсі одеського готелю «Токіо Стар» сталася пожежа. На місце події прибули рятувальники. Вогонь охопив близько 1 тис. кв. м. Було залучено 172 рятувальники і 31 одиницю техніки. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок. Загинули 9 осіб, 10 перебувають у лікарні.
  • У поліції розглядають три можливі причини пожежі. Перша версія — можливий факт убивства, після якого був підпал з метою приховування злочину. Друга версія — порушення правил пожежної безпеки. Третя версія — необережне користування вогнем відвідувачами готелю.