День Незалежності: у Зеленського спростували звинувачення у стяганні бюджетників на репетицію

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В Офісі президента спростували інформацію про примусове стягнення вчителів, лікарів і представників громадськості на генеральну репетицію Дня Незалежності. Про це повідомляє пресслужба відомства на сторінці в Telegram.

«Участь працівників бюджетної сфери у заходах з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України є добровільною. Інформація про те, що Офіс Президента нібито примусово збирає вчителів, лікарів і представників громадськості на генеральну репетицію святкування, не відповідає дійсності», — йдеться в повідомленні.

Стверджується, що розпорядження Офісу президента «має на меті надати допомогу тим, хто хоче приєднатися до урочистостей».

«Підкреслюємо, що йдеться не про глядачів, а саме про учасників заходів, які представлятимуть усі регіони країни. Значну частину запрошених буде відзначено нагородами. Водночас місцеві органи влади повинні зібрати інформацію щодо складу делегацій для того, щоб учасники не відчували проблем з тим, як дістатися до Києва», — підкреслено в повідомленні.

Що сталося?

У мережі зʼявилася інформація про те, що Офіс президента звернувся в обласні державні адміністрації з проханням надіслати своїх представників на святкування Дня Незалежності. Поїздки з регіонів будуть фінансуватися за рахунок обласних та місцевих бюджетів.