Моніторингова місія ОБСЄ планувала розмістити камеру в «Золотому-2». Бойовики зірвали процес

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Окупанти зірвали розміщення камери Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ для моніторингу ситуації в районі «Золоте-2» на Луганщині. Про це йдеться у повідомленні Спільного центру з контролю та координації.

16 серпня представники СММ ОБСЄ планували відвідати зону розведення сил поблизу «Золотого-2», щоб визначити місце для розміщення камери, але окупанти не вжили необхідних заходів з розмінування.

«Члени незаконних збройних формувань РФ не здійснили заходи з розмінування, що не дозволило технічному персоналу СММ ОБСЄ виконати сплановані заходи на заданій ділянці розведення. Таким чином ЗФ РФ грубо порушують Мінські домовленості», — зазначили у Спільному центрі з контролю та координації.

  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військових. Як повідомили в Міноборони, бойовики о 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи бійців сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики почали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.
  • Після цього експредставник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив, що Україна повинна призупинити участь у Мінських переговорах до того часу, поки не буде зібрано «нормандський формат».
  • Після цього Зеленський звільнив Безсмертного від обовʼязків представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи. Безсмертний зазначив, що загибель українських бійців під Павлополем — удар по Зеленському.