Безсмертний: Україна має припинити участь у Мінських переговорах після загибелі бійців на Донбасі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Після загибелі чотирьох військових на Донбасі Україна повинна призупинити участь у Мінських переговорах до того часу, поки не буде зібрано «нормандський формат». Про це в ефірі ATR заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

«З моєї точки зору, після подій у Павлополі перше, що треба було сказати: Україна призупиняє роботу в Мінському процесі до моменту, поки не буде зібрано «нормандський формат», — сказав Безсмертний.

При цьому він зазначив, що ймовірність зустрічі в «нормандському форматі» лідерів країн-учасниць малоймовірна «до осінніх виборів у Росії». «Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив партії «Единая Россия» і Путіна як політика в Росії», — пояснив представник України.

  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військових. Як повідомили в Міноборони, бойовики в 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю, обстрілюючи бійців сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики почали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.
  • Президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів Німеччини, Франції і Росії — Емманюеля Макрона, Ангели Меркель і Володимира Путіна із закликом якомога швидше зустрітися в «нормандському форматі». Так Зеленський відреагував на загибель чотирьох українських військових на Донбасі.