Вночі: у КНДР провели нові ракетні випробування, в готелі Одеси сталася пожежа, а СБУ зацікавилася роботою IMAX у Криму

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У КНДР провели новий запуск балістичних ракет. Це вже шосте випробування

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин разом з іншими чиновниками спостерігав за новим запуском двох балістичних ракет. Про це повідомляє Reuters.

Це вже шостий запуск балістичних ракет малої дальності за останні 10 днів. У Державному департаменті США стверджують, що наступного тижня представник США з Північної Кореї Стівен Біган відвідає Японію й Південну Корею.

Там відбудеться розмова про посилення дій щодо забезпечення денуклеаризації КНДР.

У самій Північній Кореї випробування назвали «репетицією війни».

У готелі Одеси сталася пожежа, є загиблі та потерпілі

У ніч на 17 серпня в готелі «Токіо Стар» в Одесі сталася пожежа, в результаті якої загинули 8 людей. Ще 10 постраждали, передає пресслужба ДСНС.

«17 серпня о 01:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Одеса на вул. Водопровідна, 1а в готелі «Токіо Стар» виникла пожежа», — йдеться в повідомленні.

Загасити пожежу вдалося лише о 4:32, коли вогонь охопив 1000 кв. м.

«Під час ліквідації пожежі евакуйовано 136 осіб, врятовано — 7, постраждало 10 осіб, яки були направлені до медичних закладів міста, а також виявлено 8 загиблих (анкетні дані зʼясовують)», — підкреслено в повідомленні.

У Криму виявили працюючий IMAX. Цим зацікавилася СБУ

У Службі безпеки України зацікавилися роботою канадської кінокорпорації IMAX в анексованому Криму. Там, не дивлячись на санкції, працює кінотеатр «Сатурн-IMAX». Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Згідно попередньої інформацією, в Ялті продовжує роботу кінотеатр «Сатурн-IMAX», у якому показують іноземні фільми, незважаючи на санкційний режим.

Зараз триває перевірка інформації. У разі її підтвердження в СБУ мають вжити заходів правового реагування. Крім того, найближчим часом обіцяє висловити свою позицію Міністерство закордонних справ Канади.

Посольство Канади в Україні стверджує, що діяльність компанії IMAX у Ялті буде перевірена Королівською канадською кінною поліцією і Канадською митною службою.

В аеропортах США через масштабний збій скасували сотні рейсів. Утворилися величезні черги

У Сполучених Штатах було скасовано сотні рейсів через збій компʼютерної системи в аеропортах. Працівникам митниці доводиться оформляти документи вручну, що спричинило утворення черг, передає NBC News.

Так, аеропорт JFK у Нью-Йорку стверджує, що митний процес «зупинений в усій країні».

Так ж ситуація спостерігається в аеропорту Далласа, округ Колумбія.

Заступник голови Нацполіції подав у відставку

Заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв звільнився після чотирьох років роботи у відомстві. Про це він повідомив у себе в Facebook.

«Отже, 20 років у міліції + 4 роки в Національній поліції України — це величезний період життя, який сьогодні підійшов до кінця. Спасибі всім, з ким мав честь служити», — зазначив він.

Бушуєв стверджує, що продовжує вірити в філософію, яку в нову поліцію заклала Хатія Деканоїдзе.

«Вірю, що філософія, закладена в 2015 році Хатією Деканоїдзе в процес побудови нової поліції, все-таки знайде відображення у підходах Нацполу. Поліція — це сервісна служба для суспільства, і ніяк інакше», — підкреслив він.