НАБУ оголосило в розшук ексголову НКРЕКП Дмитра Вовка

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило в розшук колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка, якому заочно вручили підозру у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам+». Про це пише «Слово і діло».

Вовка оголосили в розшук, тому що він не зʼявився на виклик НАБУ 14 серпня. Також у розшуку перебуває начальник відділу управління енергоринку Нацкомісії Володимир Бутовський.

Справа «Роттердам+»

Формулу «Роттердам+» НКРЕКП почала використовувати з квітня 2016 року. Вона встановлює тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля за імпортним паритетом за останній рік. Після цього почалося підвищення цін на електроенергію — тариф в Україні був привʼязаний до вартості вугілля на товарних біржах Нідерландів. У березні 2017 року НАБУ почало розслідувати змову при впровадженні формули «Роттердам+». У жовтні 2018 року керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що українці переплатили 15 млрд грн через необґрунтоване застосування цієї формули.