Цього року липень став найспекотнішим місяцем за всю історію метеоспостережень

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

За всю історію метеорологічних спостережень липень 2019 року став найспекотнішим місяцем на планеті. Про це йдеться в кліматичному звіті, опублікованому на сайті Національного управління з дослідження океанів і атмосфери (NOAA).

Через аномальну спеку в липні арктичний і антарктичний морський лід скоротився до історичного мінімуму. Середня глобальна температура в липні була на 1,71 градуси за Фаренгейтом вище за середне значення у ХХ столітті та становила 60,4 градуси, що робить його найспекотнішим липнем за останні 140 років. Раніше найспекотнішим місяцем в історії метеоспостережень був липень 2016 року.

Анотована карта світу, яка показує помітні кліматичні події, що сталися в усьому світу в липні 2019 року.

National Oceanic and Atmospheric Administration

Липень 2019 року став 415-им місяцем, коли метеорологи фіксують рекордно високі температурні показники. Це свідчить про глобальне потепління. Липень є найспекотнішим на планеті місяцем вже пʼять років поспіль. У період з 2005 року було зафіксовано 9 з 10 температурних максимумів.

Крім цього, у звіті зазначається що починаючи з січня 2019 року найвищі температурні показники в історії фіксуються в Новій Зеландії, деяких районах Північної та Південної Америки, Австралії, Азії й Африки.