Metallica надала чверть мільйона євро на першу дитячу онкологічну клініку в Румунії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Metallica надала чверть мільйона євро на першу дитячу онкологічну клініку в Румунії

Гурт Metallica передає чек на €250 тис. для побудови дитячої онкологічної клініки в Румунії

Daruieste Viata / Facebook

Гурт Metallica надав €250 тис. допомоги на побудову першої дитячої клініки з онкології та променевої терапії в Румунії, яку зведуть без допомоги держави. Гурт оголосив про передачу коштів під час свого виступу в Бухаресті, повідомляє Business Review.

Клініку побудують винятково за рахунок благодійних та приватних коштів, зібраних фондом Daruieste Viata. Metallica надала фонду €50 тис. з власних коштів та ще €200 тис. зборів від спонсорів їхнього концерту в столиці Румунії, який зібрав понад 50 тис. відвідувачів.

Проєкт інтерʼєру першої дитячої онкологічної клініки в Румунії.

Daruieste Viata

Гурт із 40-річною історією, який вважають одним із найуспішніших у світі, постійно підтримує великі соціальні проєкти, як-от боротьбу з голодом та бідністю.

Побудову клініки для онкохворих дітей, яка займатиме площу 12 тис. м², почали планувати ще в 2017 році — вартість робіт оцінили в €16 млн, а медичне обладнання — в €10 млн. Наразі проєкт підтримало близько 260 тис. осіб та 1,7 тис. приватних компаній. Більшість коштів — €10 млн — внесла румунська нафтова компанія OMV Petrom. Наразі будівництво завершене, тривають інтерʼєрні роботи.

  • Ілон Маск публічно рекламував свою благодійну діяльність. Виявилося, що деякі з найбільш великих ґрантів його фонду в свій час були виділені на його власні інтереси.
  • Маккензі Безос, колишня дружина засновника та CEO компанії Amazon і найбагатшої людини у світі за версією Forbes Джеффа Безоса, повідомила, що приєднується до благодійної кампанії Giving Pledge і віддасть $37 мільярдів.
  • Друга найбагатша людина Індії, глава IT-компанії Wipro Азім Премджі пожертвував у свій благодійний фонд акцій цієї фірми на суму близько $7,5 млрд.
  • Петро Порошенко повідомив, що йому надійшов перший транш відшкодування від ВВС у £50 тис. Він пообіцяв витратити їх на благодійність.