Луценко: У справі Гандзюк зʼявилася «нова людина», її свідчення можуть розширити коло підозрюваних

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк зʼявився новий свідок. Про це він розповів в інтервʼю «Цензор.Нет».

«Ми планували закінчити слідство не пізніше минулої пʼятниці та вручити Мангеру матеріали для ознайомлення. Але зʼявилася нова людина, яка, імовірно, дасть нові свідчення, що, імовірно, розширять коло учасників змови», — повідомив він. На питання, коли будуть надані свідчення, генпрокурор відповів: «Обіцяли [в Службі безпеки України] один день, а чекаємо вже тиждень».

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. Замовником вбивства слідство вважає керівника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголосили про підозру в організації злочину.
  • 24 липня стало відомо, що ГПУ зупинила досудове розслідування відносно підозрюваних в організації нападу на Гандзюк — Мангера і Олексія Левіна. Адвокати Мангера хочуть оскаржити це рішення, а сторона потерпілих вважає, що підозрювані можуть взагалі уникнути відповідальності.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок пʼятьом ексбійцям АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (був спостерігачем).