Правоохоронці затримали заступника міністра з питань окупованих територій Гримчака

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронці затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих теориторій. Про це повідомляють на сторінці Служби безпеки України у Facebook.

Разом із ним затримано його помічника. Затримані вимагали хабар у $1,1 млн від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у $480 тис. вони були затримані «на гарячому».

Заступник міністра та його помічник затримані за підозрою у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників Національного антикорупційного бюро, Служби безпеки та ГПУ.

Затримання саме заступника міністра Юрія Гримчака підтвердив генеральний прокурор Юрій Луценко. За його словами, Гримчак вимагав хабара за вплив на суддів та чиновників Міністерства культури.

Прессекретарка Луценка Лариса Сарган додала, що провадження розслідує СБУ під наглядом заступника генпрокурора Сергія Кізя.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій заявило, що причина затримання Гримчака не стосується його роботи на посаді заступника міністра.