Компанія «Папірус» розповіла про деталі появи та розповсюдження шкільних щоденників з картою України без Криму

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Компанія «Папірус», яка надрукувала шкільні щоденники з картою України без півострова Крим, пояснила причини інциденту. Про це вона повідомила у Facebook.

«При створенні дизайну обкладинки щоденника був використаний готовий дизайн з фотобанку «Шатерсток», на якому зображені визначні місця українських міст і ескіз жовто-синього прапору у формі карти України без тимчасово окупованих територій. Дизайнер і продакт-менеджер під час створення та затвердження дизайну не проявили пильність та не звернули увагу на даний факт, внаслідок чого була випущена обкладинка з бракованим дизайном», — йдеться в повідомленні.

У компанії зазначають, що інструкція затвердження макетів була порушена, цей дизайн не пройшов затвердження комісією в повному складі через поспіх.

«Проблему було виявлено нашими співробітниками, лише коли ця продукція потрапила до наших фірмових магазинів. Одразу після виявлення факту бракованої продукції були вжиті заходи для її повернення з усіх точок продажу», — пишуть в компанії.

Загальний тираж паперової обкладинки шкільних щоденників склав 2 500 одиниць, виробили та відвантажили до продажу 467 штук, з них 429 повернули виробнику для утилізації. Поки щоденники були на полицях магазинів, продали 38 штук.

«На торгову мережу «МЕТРО» було відвантажено 100 шт., було повернуто 93 шт.; 7 шт. було продано, не знайдено або переміщено в зону браку. Першоджерелом проблеми є виробник, тобто ми, і ми стверджуємо, що компанія «МЕТРО» не мала на меті торгувати даною бракованою продукцією й, на жаль, постраждала від нашої помилки. Під час вирішення даної проблеми ми тісно співпрацювали з «МЕТРО» щодо усунення наслідків (зняття з полиць та повернення бракованого товару)», — зазначено в повідомленні.

У «Папірусі» також заявили, що знищили 2 033 паперових обкладинки та 429 одиниць готової продукції.

Винні в появі цих шкільних щоденників дизайнер та продакт-менеджер надали письмові пояснення, в яких визнали свою вину, усвідомили свою відповідальність і попросили вибачення в українців. У компанії зазначили, що працівники хоч і винні, але мають проукраїнську патріотичну позицію, умислу зашкодити Україні не було, тож керівництво «Папірусу» вирішило не звільняти їх, а оголосити сувору догану.

«Причиною помилки є поспіх, неуважність і людський фактор. Надаючи допомогу на постійній основі Морській піхоті України, компанія «Папірус» надала чергову планову допомогу в розмірі 250 тис. грн (двісті п’ятдесят тисяч грн), а вищезазначені співробітники, за власною ініціативою, долучились у розмірі свого місячного доходу», — наголосили в компанії.