У мережі «МETРO Кеш енд Кері Україна» продають шкільні щоденники з картою України без Криму. Що відбувається?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Києві в мережі гіпермаркетів «METРO Кеш енд Кері Україна» продають шкільні щоденники, на яких зображена карта України без тимчасово анексованого півострова Крим. Фото зі щоденником та чеком опублікував у Facebook покупець із Києва Володимир Біруля. За його словами, уперше він побачив цей товар в «МЕТРО» місяць тому.

«Майже місяць тому я вперше побачив у продажу такі цікаві щоденники на полицях супермаркету. Тоді Metro повідомили, що всі щоденники вилучені з продажу. «Папірус» відписав, що й так знав про цю прикрість, і затребував їх у дистриб’юторів для подальшої утилізації. Так чому ж сьогодні я знов бачив їх на тих самих полицях у продажу?», — написав Біруля.

Тоді співробітники магазину вибачилися й заявили, що приберуть з продажу всі щоденники, а винних покарають. Однак товар і досі знаходиться на полицях гіпермаркету. У «Папірусі» вибачення за таку помилку і заявили, що винних покарають. На запит theБабеля щодо того, кого і яким чином покарали в компанії наразі не відповіли.

У компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» заявили, що щоденник з картою України без Криму, який придбав Володимир Біруля у Києві 11 серпня, був принесений до торгового центру третьою особою.

«Згідно з попередніми результатами внутрішнього розслідування, що проводиться наразі службою безпеки компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», встановлено, що цей щоденник був принесений до ТЦ МЕТRO ззовні третьою особою та виставлений на полицю до інших щоденників даного виробника. Через 30 хвилин після цього клієнт придбав даний щоденник», — йдеться в офіційній заяві «МЕТРО».

У компанії також зазначили, що ці щоденники вилучили ще після першого інциденту в липні.

«Цей товар було вилучено з продажів усіх ТЦ МЕТRO ще 15.07.2019 — одразу після того, як ми отримали перше повідомлення стосовно нього від клієнта. Згідно з офіційною інформацією компанії «Папірус», що є виробником та постачальником цього товару, з моменту виявлення цих щоденників, а саме близько місяця тому, виробництво їх припинено і поставок у жоден ТЦ METRO не відбувалося», — наголосили в компанії.