Ветерани заявили, що у Зеленського не погоджували з ними проведення Маршу захисників 24 серпня

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Організатори Маршу захисників України заявили про те, що в Офісі президента з ними ніхто не узгоджував час проведення Маршу, а про те, як проходитиме парад, вони прочитали на сайті глави держави. Про це на пресконференції розповів організатор Маршу захисників України та ветеран АТО Дмитро Колумбет.

«На жаль, нам про це повідомили саме так, як і всьому українському народу, — новиною на сайті президента. Такий рівень комунікації ми вважаємо незадовільним і закликаємо, перш за все, Офіс президента України до нормальної комунікації з ветеранською і волонтерською патріотичною спільнотою», — зазначив Дмитро Колумбет.

Громадський активіст, доброволець і член організаційного комітету параду до Дня Незалежності «Марш захисників» Андрій Медведько в коментарі theБабелю також заявив, що представники Офісу президента з ветеранами не звʼязувалися, і немає ніяких офіційних домовленостей про проведення Маршу.

Натомість представники організаційного комітету зазначили, що збір ветеранів для проведення Маршу розпочнеться в парку Шевченка, перед червоним корпусом Київського університету. Сам марш розпочнеться о 09:00.

«Ми спускаємось бульваром, підходимо до центрального універмагу, рівняємо стрій, чекаємо всіх, хто відстав, і далі організовано рухаємось до Майдану Незалежності», — зазначив голова Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів Дмитро Шатровський.

Після чого учасники Маршу заспівають гімн України і рушать до Михайлівської площі, де відбудеться молебень.

«Першими йдуть представники сімей загиблих героїв, потім хлопці з І та ІІ групами інвалідності, хто отримав поранення під час відбиття збройної російської агресії. Далі коробочки формуються за територіальним принципом — перший Київ, далі області, які привезуть людей згідно із заявками, які вони подають; за ними йдуть бойові підрозділи, ветеранські та громадські організації, формування; після них йдуть інші учасники маршу з сімʼями, дітьми, громадяни, яким цей захід цікавий», — розповів Дмитро Шатровський.

Раніше в Офісі президента оприлюднили програму святкування Дня Незалежності, в якій зазначалось, що Марш захисників України за участі ветеранів має розпочатися об 11:00.