Ветеранські спілки домовилися з Офісом президента про проведення свого маршу на День Незалежності

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Сьогодні, 1 серпня, представники ветеранських організацій провели зустріч із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком, на якій вони обговорювали проведення урочистих заходів до Дня Незалежності. Зокрема, йшлося про те, що ветерани АТО й ООС проведуть свій парад 24 серпня. Про це theБабелю розповів громадський активіст, доброволець і член організаційного комітету параду до Дня Незалежності «Марш захисників» Андрій Медведько.

«Говорили з Кирилом Тимошенком, на зустрічі були присутні силовики, міністри — Євген Нищук [міністр культури України], міністр молоді і спорту [Ігор Жданов], Ірина Фріз [міністр у справах ветеранів]. Ми домовились, що ми наші марші розводимо в часі, але не в місці. Ми пройдемо Хрещатиком, і вони Хрещатиком», — розповів Медведько.

Він зауважив, що вважає прогресом вже те, що влада пішла назустріч і сторони порозумілися й погодили той факт, що ветерани АТО та ООС проведуть народний марш.

«Результат влаштував обидві сторони. Буде два марші: 1. Офіційний — Марш Гідності, його проводить влада. 2. Народний — Марш захисників, його проводять ветеранські спілки, волонтери та сімʼї загиблих. Домовлено про спільну координацію, щоб не заважати одне одному», — зазначив активіст.

Також Андрій Медведько додав, що президент Володимир Зеленський не буде присутнім на Марші захисників, і нагадав, що в народному параді не братимуть участі жодні політичні сили.