У «Росатомі» назвали причину вибуху на полігоні в Архангельській області

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Вибух на військовому полігоні в Архангельській області стався через збіг чинників, як це нерідко відбувається під час випробувань нових технологій. Про це заявили в «Росатомі», передає Інтерфакс.

У корпорації також зазначили, що вибух стався під час випробування ракети на морській платформі, тому кілька співробітників були відкинуті в море. Зараз тривають пошуки тих, хто вижив.

  • 9 серпня в Архангельській області (Росія) на військовому полігоні однієї з частин Морського флоту стався вибух. В результаті аварії загинули пʼять співробітників держкорпорації «Росатом». Ще троє отримали травми та опіки. Потерпілих доправлено до спеціалізованого медичного закладу, їм надають усю необхідну допомогу.
  • За словами вченого Джеффрі Льюїса з Інституту міжнародних досліджень Мідлбері, аварія могла статися під час випробувань крилатої ракети з ядерною установкою, про яку говорив президент Росії Володимир Путін в минулому році. Росія називає ракету 9М730 «Буревестник», а НАТО ідентифікує її як SSC-X-9 Skyfall.