Держспоживслужба виявила порушення в піцеріях Il Molino в Києві. У мережі закладів вважають це тиском на бізнес

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Інспекція Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів виявила недоліки в мережі піцерій Il Molino, повідомляє пресслужба відомства.

Під час перевірки зʼясувалося, що виробничі потужності не підтримують у чистоті та в робочому стані, продукти не захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях виготовлення страв, а також порушуються температурні режими під час розморожування харчових продуктів.

«За результатами лабораторних досліджень відібраних зразків харчових продуктів встановлено невідповідність готових харчових продуктів мікробіологічним показникам, що становить загрозу для життя та/або здоров’я людини», — йдеться у повідомленні.

У службі заявили, що тимчасово припинили «діяльність із виробництва та обігу харчових продуктів».

У Держспоживслужбі зазначили, що власник мережі піцерій Il Molino — ТОВ «Тераса» — буде притягнутий до відповідальності.

Що кажуть в Il Molino?

Мережа піцерій вважає таке рішення тиском на бізнес і спростовує висновки контролюючого органу. «Il Molino — велика мережа, ми відкриті для будь-якої перевірки, завжди допускаємо до них, адже дотримуємося всіх норм, підтримуємо потужності в належному стані та впевнені в безпечності та якості своєї продукції. Перевірки не виявили суттєвих порушень, а на ті деякі порушення, що виявили, були надані заперечення в письмовому вигляді», — підкреслили у мережі.

Там додали, що інспектори не дотримувалися вимог перевірки, відмовившись брати арбітражні проби, тобто ідентичні зразки продукції, взяті в тих самих умовах, щоб надати їх незалежній лабораторії.

«У цей же час у присутності інспекторів ми залучили незалежну лабораторію для забору аналогічних проб, щоб перевірити обʼєктивність результатів Держпродспоживслужби. Результати аналізів незалежної лабораторії не виявили порушень за мікробіологічними показниками, що становлять загрозу для життя або здоров’я людини. Ми постійно співпрацюємо з незалежними лабораторіями, самостійно перевіряючи себе задля підтримання високого рівня якості», — підкреслили в Il Molino.