В Києві отруїлися шаурмою вже майже 90 людей, на нелегальних торговців влаштували облаву

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
В Києві отруїлися шаурмою вже майже 90 людей, на нелегальних торговців влаштували облаву

Basheer Tome / Flickr

На 3 серпня в Києві 87 людей, серед яких 13 дітей, захворіли на гостру кишкову інфекцію, після того як поїли шаурми, повідомляє Державна служба безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів.

Для того, щоб зупинити нелегальний і неперевірений продаж вуличної їжі, створено 15 інспекційних груп. Вчора вони перевірили понад 50 кіосків з шаурмою. Коли інспектори приїжджали до кіосків — вони «негайно» закривалися, так що не можна було встановити ні назву ні законність розміщення МАФу.

За день ідентифікували лише 18 МАФів при чому зареєстровані були лише вісім з них. 15 разів інспектори викликали поліцейських, вони склали пять протоколів про адмінпорушення.

Під час рейду встановили 21 порушення законів про харчові продукти: сировина не маркувалася, медичних книжок не було, санітарні та гігієнічні норм не дотримувались, взагалі не було дозволів на встановлення МАФів. Рейди Держспоживслужби будуть продовжуватися.

Інспектори також встановили, що жоден суб’єкт господарювання, з діяльністю якого пов’язують масове отруєння, немає необхідних документів. Ці МАФи зачинені. У всіх них був один постачальник продуктів Порушено кримінальне провадження за за порушення санітарних правил і норм по запобіганню інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.