Туреччина готова до створення зони вільної торгівлі з Україною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Туреччина готова до створення зони вільної торгівлі з Україною

Пресслужба президента України

Президент Туреччини Реджеп Ердоган на спільній пресконференції за підсумками переговорів з президентом Володимиром Зеленським заявив, що його країна готова завершити переговори та приступити до створення зони вільної торгівлі між державами.

Про це повідомляє пресслужба президента України.

«Ми переглянули кроки, які маємо зробити на шляху розвитку торговельно-економічної співпраці. Нарешті настав час фіналізувати переговорний процес щодо укладення Угоди про вільну торгівлю, перемовини щодо якої тривають вже багато років», — сказав Ердоган.

Він додав, що у 2018 році товарообіг між Україною і Туреччиною становив близько $4 млрд, і вже зараз можна добитися зростання до $10 млрд на рік.

Зі свого боку, президент Зеленський висловив сподівання, що сторони зможуть досягти компромісу та підготувати всі необхідні документи. Також він закликав турецький бізнес інвестувати в Україну.

«Для цього ми вже цієї осені проведемо низку необхідних реформ, що дасть змогу зробити Україну магнітом для іноземних інвесторів. Ми вже розпочали активну роботу в цьому напрямку, і я з радістю запрошую турецький бізнес до нас. Я особисто виступаю гарантом вашої комфортної роботи в Україні. Давайте зростати разом», — сказав Зеленський.