Макрон підтримав пропозицію Зеленського про зустріч у «нормандському форматі»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент Франції Емманюель Макрон підтримав пропозицію Володимира Зеленського про проведення зустрічі в «нормандському форматі».

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента після телефонної розмови Зеленського і Макрона.

«Емманюель Макрон висловив повну підтримку ініціатив України, погодився з необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом, якій має передувати зустріч офіційних представників усіх чотирьох сторін. Він додав, що зв’яжеться з Президентом РФ Володимиром Путіним та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб узгодити цю ініціативу», — йдеться в повідомленні ОП.

  • 6 серпня президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів Німеччини, Франції та Росії — Емманюеля Макрона, Ангели Меркель та Володимира Путіна — з пропозицією якомога швидше зустрітися в «нормандському форматі». Так Зеленський відреагував на загибель чотирьох українських військових на Донбасі за останню добу.
  • 7 серпня Зеленський заявив, що зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну із закликом вплинути на бойовиків після загибелі на Донбасі чотирьох українських військових.
  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військових. Як повідомили в Міноборони, бойовики о 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по бійцях сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики розпочали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.