Столичний забудовник Вавриш скаржиться в Google на «чорні» матеріали про себе. Сам він каже, що це роблять «активісти»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Столичний бізнесмен Андрій Вавриш вичищає з результатів пошуку Google матеріали з негативними згадками про себе. Про це йдеться в матеріалі theБабеля.

На різних інтернет-ресурсах зʼявляються десятки «чорних» матеріалів про Вавриша, а його помічники намагаються з цим боротися.

У коментарі theБабелю Вавриш назвав цих людей «активістами» і пояснив, що вони самі вийшли на нього та запропонували йому допомогу. Для цього вони через автоматизовану систему заявок в Google вичищають «чорні» матеріали з результатів пошуку — скаржачись на плагіат. За червень — початок серпня з одного тільки акаунту «Іван Курич» вони подали скарги на триста з гаком публікацій.

Одна з цих скарг подана нібито від імені theБабеля. Ще в одній theБабель вказаний як порушник копірайту та отримав повідомлення від Google, що текст видалять із результатів пошуку.

  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що голова Офісу президента Андрій Богдан рекомендував йому «зустрітися з питань Києва» із забудовником Андрієм Вавришем або генеральним директором «1+1» Олександром Ткаченком.
  • Девелопер Андрій Вавриш, якого називають другом глави Офісу президента Андрія Богдана, ворогом соратника мера Києва Вадима Столара й одним з кураторів київських мажоритарників від «Слуги народу», розповів theБабелю, що відповідає за кампанію київських мажоритарників. А Вавриш йому в цьому допомагає і готовий фінансово підтримати київську команду СН.