Гендиректор «1+1» Ткаченко і ще 70 осіб. Девелопер Вавриш розповів про звʼязки з кандидатами в депутати від «Слуги народу»

Дата:
Гендиректор «1+1» Ткаченко і ще 70 осіб. Девелопер Вавриш розповів про звʼязки з кандидатами в депутати від «Слуги народу»

Facebook / Andriy Vavrysh

Девелопер Андрій Вавриш, якого називають другом глави Офісу президента Андрія Богдана, ворогом соратника мера Києва Вадима Столара і одним з кураторів київських мажоритарників від «Слуги народу», розповів theБабелю про свою роль у передвиборчій парламентській кампанії.

За його словами, генеральний директор «плюсів» Олександр Ткаченко, який балотується за списком «Слуги народу» [девʼятий номер], відповідає за кампанію київських мажоритарників. А Вавриш йому в цьому допомагає і готовий фінансово підтримати київську команду СН.

«Я багато знаю про місто [Київ], де що лежить, та, якщо мені хтось телефонує з питаннями, я цю інформацію знаходжу протягом 30 секунд», — розповів девелопер theБабелю.

Серед столичних мажоритарників з Вавришем повʼязані щонайменше двоє: Ганна Бондар (балотується по 220 округу) і Дмитро Гурін (218 округ). Бондар працювала з Вавришем в одному департаменті КМДА і зайняла місце головного архітектора Києва після відходу Целовальника [Сергій Целовальник — головний архітектор Києва]. Гурін — співавтор ЖК «Рибальський» і давній знайомий Вавриша. Ткаченко разом з Вавришем, Гуріним і Бондар працювали над проектом реконструкції Контрактової площі.

Девелопер каже, що Бондар — найкраще, що траплялося з департаментом містобудування в останні роки. «Вона сильно вплинула на мій світогляд і відношення до того, чим займаюся зараз», — зізнається він, уточнюючи, що в мажоритарники її нікому не рекомендував, але зробив би це, якби його запитали.

Ще один близький до забудовника підприємець — Олександр Горенок — іде в депутати по 136 округу в Одесі. Там у SAGA є кілька великих проектів, а сам Горенок раніше працював асистентом Вавриша і консультував його компанію з питань урбаністики. Девелопер, як й у випадку зі знайомими київськими мажоритарниками, каже, що жодного стосунку до цього не має.

«Просто багато хороших, порядних людей визнали можливим впливати на долю країни», — коментує він і уточнює, що в депутати йдуть приблизно 70 осіб з його оточення.

Повний профайл на скандального забудовника Вавриша читайте тут.