Вночі: у Канаді стався витік хімікатів, в ЄС висунули кандидатуру на посаду глави МВФ, а ексвійськових засудили за торгівлю вибухівкою

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Трамп висунув кандидатуру на пост глави Нацрозвідки, але чоловік відмовився від посади

Президент США Дональд Трамп висунув кандидатуру Джона Реткліффа на посаду глави Національної розвідки, однак той відмовився від пропозиції. Про це повідомив сам американський лідер у себе в Twitter.

Так, на думку Трампа, до Реткліффа несправедливо ставляться ЗМІ. Це і спричинило відмову чоловіка від боротьби за посаду.

«До нашого прекрасного республіканського конгресмена Джона Реткліффа дуже несправедливо ставляться засоби масової інформації LameStream. Замість того, щоб переживати місяці наклепу, я пояснив Джону, як шкода було б йому і його родині мати справу з цими людьми. Джон вирішив залишитися в Конгресі, де він зробив таку чудову роботу, представляючи людей Техасу й нашу країну. Незабаром я оголошу про свою кандидатуру», — зазначив Трамп.

Біля села у Канаді стався витік хімікатів. Жителів довелося евакуювати

Неподалік від села Ірвін у Канаді через аварію поїздів стався витік хімікатів, місцевих жителів довелося евакуювати. Про це повідомляє CBC.

Так, біля села зійшли з рейок 12 вагонів з хімікатами. Правоохоронці стверджують, що деякі з них є дуже легкозаймистими.

Тому задля безпеки мешканців села і околиці місцева влада вирішила їх евакуювати. Людей було відправлено до приймального центру при адміністрації округу Сайпресс. Також було оголошено режим надзвичайної ситуації.

Двох колишніх військових засудили до чотирьох років вʼязниці. Вони торгували вибухівкою

Двох колишніх військових зі Збройних сил України засудили до тюремного увʼязнення за незаконний продаж вибухівки. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«...військовослужбовці однієї з частин Житомирської області налагодили реалізацію тротилу, пластиду та засобів детонації, протиправно завезених із району проведення Операції обʼєднаних сил», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуку у затриманих виявили дві тротилові шашки, чотири гранати Ф-1 та РГД-5, а також запали дистанційного керування. Суд засудив їх до чотирьох років позбавлення волі.

В Європі висунули свою кандидатуру на посаду глави МВФ

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що єдиним кандидатом від Євросоюзу на посаду нового директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду стане болгарська економістка і професорка Крісталіна Георгієва. Про це він повідомив у себе в Twitter.

«Вітаю, Крісталіно Георгієва, з вашим висуненням як кандидата Європи на посаду директора-розпорядника МВФ. Ви маєте усі необхідні якості, аби зробити ефективний внесок у місію МВФ», — зазначив він.

Тепер кандидатуру жінки винесуть на Раду директорів МВФ. Сам процес виборів завершиться у жовтні.

США вводять другий пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів

Сполучені Штати впроваджують другий пакет санкцій проти Росії через отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в британському Солсбері. Про це йдеться на сторінці Державного департаменту у Twitter.

«З сьогоднішнього дня США оголошують другий пакет санкцій стосовно Росії за використання нервово-паралітичної речовини «Новачок» і замах на Сергія і Юлію Скрипалів у 2018 році. Росія відмовилася брати на себе відповідальність і не відмовилася від використання хімічної зброї», — зазначила офіційна представниця відомства Морган Ортагус.

Як відомо, нові санкції наберуть чинності через 15 днів після повідомлення конгресу.

Документ передбачає перешкоджання Сполученими Штатами наданню будь-яких позик, фінансової або технічної допомоги від міжнародних інститутів (МВФ чи Світовий банк) щодо Росії.