Волкер: Трамп може долучитися до переговорів щодо Донбасу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Спеціальний представник Сполучених Штатів з переговорів щодо України Курт Волкер не виключив можливість, що президент США Дональд Трамп прийме пропозицію про участь в переговорах з урегулювання конфлікту на Донбасі, якщо Росія буде налаштована припинити конфлікт. Про це він сказав в інтервʼю виданню «Тиждень.ua».

«Проблема знову ж таки в діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно й готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми безумовно розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США та хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі», — сказав Волкер.

Однак дипломат висловив сумнів, що сторонам переговорів вдалося б довго працювати у такому форматі.

«Не знаю, чи вдалося б нам тривалий час підтримувати найвищий ступінь залучення президента чи держсекретаря, як це відбувається в межах «нормандської четвірки». Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися в переговорах і досягти миру», — підкреслив Курт Волкер.

Також він виступив за прямий контакт президентів України і РФ, адже, на його думку, це «надійний спосіб домогтися позитивного результату».