Астрономи знайшли екзопланету, де може бути життя

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародна команда астрономів виявила за межами Сонячної системи планету, на якій, імовірно, є життя. Вона значно більша за Землю, а тому вчені віднесли її до класу «суперпланет».

Про це повідомляє Phys.

«Це захоплює, оскільки це перша в історії людства суперземля, яку виявили поблизу», — сказала Ліза Калтенеггер, директор Інститу Карла Сагана в Корнеллі.

Екзопланету GJ 357 d, відстань до якої від Землі становить 31 світловий рік, виявили на початку 2019 року завдяки транзитному супутнику для дослідження екзопланет (TESS) НАЅА &. Її помітили на тлі диска батьківської зірки.

Астрономи вважають, що на планеті можуть бути звичні для Землі мешканці, оскільки там є щільна атмосфера, а вона, в свою чергу, могла сприяти розвитку живих організмів.

  • Директор Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) Джеймс Брайденстайн заявив про необхідність вести пошуки життя на Марсі.
  • NASA планує зробити «наступний гігантський стрибок в освоєнні далекого космосу» і здійснити ще одну висадку людей на поверхню Місяця. Директор космічного агентства Джим Брайденстайн закликав американські фірми допомогти в розробці «багаторазових систем, що дозволяють астронавтам висаджуватися на Місяці». Американські фахівці розраховують здійснити висадку на Місяць у 2024 році та відправити астронавтів на Марс орієнтовно в середині 2030-х років.