У Торецьку через борги знеструмили вугледобувні шахти. На них працюють майже 3 тис. осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Торецьку через борги знеструмили вугледобувні шахти. На них працюють майже 3 тис. осіб

"Торецьквугілля"

Пресслужба "Торецьквугілля"

Шахти державного підприємства «Торецьквугілля» відключили від енергопостачання за борги. Про це написав у Facebook представник президента у Кабінеті міністрів Андрій Герус.

«Вчора о 13:00 на шахтах державного підприємства «Торецьквугілля» відключено електроенергію, зокрема відключено турбокомпресори та клітьовий підйом, що унеможливлює видобуток вугілля. На ДП «Торецьквугілля» працюють 2 708 людей», — повідомив Герус.

За його словами, електроенергія у собівартості на цьому підприємстві складає 42% від усіх затрат. «Із «реформою» тариф на електроенергію в липні виріс на 32% (з 2,83 грн до 3,73 грн за кВт*год)», — зазначив представник президента.

Він звинуватив Міністерство енергетики у «повній бездіяльності та відсутності інтересу до вирішення проблеми» через ситуацію, що склалася з «Торецьквугіллям».

Про що йдеться?

Про можливе відключення «Торецьквугілля» від енергопостачання Профспілка працівників вугільної промисловості попереджала ще у квітні. Тоді повідомлялося, що з виділених постановою Кабміну 450 млн грн на оплату електроенергії підприємства отримали лише 280 млн грн.

Крім того, станом на початок квітня заборгованість із виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств становила понад 319 млн грн.