У Росії заявили, що Трамп запропонував допомогу з гасінням пожеж у Сибіру. Путін розцінив це як «ознаку поліпшення відносин»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент США Дональд Трамп запропонував російському колезі Володимиру Путіну допомогу з гасінням масштабної пожежі в Сибіру, що триває з середи, 31 липня. Про це заявили в посольстві Росії у США.

Згідно з повідомленням, Трамп зробив таку пропозицію під час телефонної розмови з Путіним. Російський президент розцінив це як «ознаку поліпшення двосторонніх відносин у майбутньому».

Американська сторона підтвердила, що президенти говорили телефоном, але про що саме — не уточнила.

  • У Красноярському краї Росії, в лісах сибірської тайги спалахнула потужна пожежа, площа якої вже склала понад 3,7 млн га. 31 липня запровадили режим надзвичайної ситуації на всій території Іркутської області, Красноярського краю, в двох районах Бурятії і одному районі Якутії.
  • Російська влада довгий час не звертала увагу на пожежі, але коли вони стали набувати риси трагедії, активісти Greenpeace опублікували петицію з вимогою терміново вжити заходів. Екоактивісти заявляють, що через свій масштаб пожежа вже перетворилася на трагедією для тварин, а пожежні групи охоплюють лише близько 5% території загоряння.