Кандидат від «Слуги народу» Радуцький планує перепис населення та страхову медицину у разі призначення головою МОЗ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Обраний нардепом від «Слуги народу» Михайло Радуцький має намір провести перепис населення та аудит реформ у разі призначення міністром охорони здоровʼя. Про це йдеться у матеріалі theБабеля.

"У планах Радуцького — провести аудит реформ Супрун і перепис населення, запровадити в Україні страхову медицину та зробити так, щоб лікарні самі почали закуповувати ліки у виробників», — йдеться у матеріалі.

Радуцький планує здійснити це за два роки. Крім того, він обіцяє, що зміни, які вже впровадила виконувачка обовʼязків міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун, скасовувати не будуть.

Також Радуцький вважає, що українські лікарі не можуть працювати за міжнародними протоколами, а мають адаптувати їх до України, і обґрунтовує своє твердження «доказами наукової спільноти». Він надав theБабелю декілька з них. Перший — це Адаптована клінічна настанова Державного експертного центру МОЗ та Національного інституту раку, де написано, що у жінок єврейського походження вищий ризик раку грудної залози, ніж у жінок інших національностей. Другий — додаток до наказу МОЗ, де написано, що чоловіки африканського та карибського походження мають вищий ризик виникнення раку передміхурової залози. Проте аргументація в останньому документі відсутня, лише зазначено, що для цього «існують переконливі докази».