«Продав заарештоване зерно». ДБР проводить обшуки на Дніпропетровщині через місцевого прокурора

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронці проводять обшуки у прокуратурі та поліції Дніпропетровської області, а також на товарній біржі. Про це у Facebook повідомила заступниця голови Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

Обшуки проводить ДБР спільно з Генеральною прокуратурою та Службою безпеки України. «Прокурор місцевої прокуратури Дніпропетровської області перевіряється на причетність щодо незаконного продажу через товарну біржу майна, на яке суд наклав арешт», — написала Варченко.

За її словами, йдеться про посіви сільгоспкультур на 420 га землі. «Прокурор знехтував рішенням суду щодо цього майна, у якому чітко зазначено, що арешт передбачає цілковиту заборону будь-кому розпоряджатися цими посівами у будь-який спосіб до оприлюднення остаточного рішення у кримінальному провадженні», — написала заступник голови ДБР.

Варченко додала, що прокурор особисто уклав угоду купівлі-продажу з фізичною особою й продав заарештовані посіви за 882 тис. грн. «Що цікаво, арешт на посіви суд наклав за клопотанням цього ж прокурора», — резюмувала вона.

Провадження відкрито за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Вона передбачає увʼязнення строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

  • Напередодні Державне бюро розслідувань, Державна фіскальна служба та Генеральна прокуратура проводили низку обшуків. Зокрема, обшуки тривали на митних постах в аеропорту «Київ» у Жулянах та в аеропорту «Запоріжжя-аеропорт», а також у приміщенні Запорізької митниці ДФС.
  • 12 липня Державне бюро розслідувань (ДБР) провело обшуки в будівлі центрального офісу Державної фіскальної служби (ДФС) у Києві, яка розташована на Львівській площі.