Кабмін розширив спецмита на російський скраплений газ, додавши до переліку сім товарних кодів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Кабінет міністрів оприлюднив постанову про розширення спеціальних мит на скраплений газ з Росії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на публікацію в газеті «Урядовий курʼєр».

Постанова вносить зміни до ухваленої напередодні та додає до переліку сім товарних знаків. Тепер спецмита поширюватимуться на вісім видів газу.

«У разі неможливості достовірно встановити країну походження товарів, до яких застосовується спеціальне мито, такі товари відпускаються у вільний обіг на митній території України за умови сплати спеціального мита за певними ставками», — уточнюється в документі.

Згідно з постановою, з 1 серпня 2019 року запроваджується спецмито 3,75% на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, з 1 жовтня 2019 року воно зросте до 4%. Мито на постачання зрідженого газу з 1 серпня становитиме 1,75%, з 1 жовтня — 3%.

  • 26 червня Кабінет міністрів вніс зміни у перелік заборонених для ввезення на територію України товарів російського виробництва. Зокрема, заборона стосується легкових автомобілів, автобусів, тракторів, вантажівок і мотоциклів.
  • 15 травня, Кабмін заборонив ввозити з Росії портландцемент, а також глиноземний, шлаковий, сульфатостійкий і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові або у вигляді клінкерів; фанеру клеєну, панелі фанеровані й аналогічні матеріали з шаруватої деревини.
  • Постанови про мита й ембарго на російські товари Кабмін продовжує щороку починаючи з 2016-го. До переліку російських товарів, які потрапили під українські обмеження, входять мʼясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні та кондитерські вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, корми, низка хімікатів (зокрема й деякі мінеральні добрива), залізничне обладнання та інші.