Таємниця Емануели Орланді: кістки з розкритих могил у Ватикані виявилися занадто старими, щоб належати дівчинці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Ватикані перевірили людські кістки в осуаріях, які були знайдені в долівці на цвинтарі у Папському Тевтонському коледжі. Виявилося, що вони занадто старі і не можуть належати зниклій у 1983 році Емануелі Орланді.

Про це пише CNN.

Аналіз останків проводили 27 липня під спостереженням експерта, призначеного сімʼєю Орланді. Результати показали, що кістки належать людям, які померли в 19 столітті.

Офіційні особи Ватикану заявили, що слідчі дії на цвинтарі в Папському Тевтонському коледжі закінчені. За запитом адвоката сімʼї Орланді, ще близько 70 кісткових залишків перевірять у лабораторії.

  • 22 червня 1983 року 15-річна Емануель, батько якої був ватиканським підданим, поверталася з уроку гри на флейті. Її бачили на автобусній зупинці в центрі Рима. Потім вона зникла. Історія обросла теоріями змови, аж до того, що почали підозрювати вищі чини Ватикану.
  • У березні 2019 року адвокатка сімʼї Орланді отримала анонімне повідомлення, в якому їй рекомендували зазирнути всередину могили, розташованої на Тевтонському цвинтарі. Також було вирішено відкрити сусідню могилу, щоб уникнути будь-яких помилок.
  • 11 липня на ватиканському історичному Тевтонському цвинтарі у пошуках останків зниклої Емануели Орланді розкрили дві могили. Однак там не знайшли ані останків дівчини, ані тіл двох німецьких принцес, які офіційно вважалися похованими в цьому місці.