Нова спроба Ватикану розгадати таємницю Емануели Орланді, зниклої 36 років тому: сьогодні розкриють дві нові могили

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Нова спроба Ватикану розгадати таємницю Емануели Орланді, зниклої 36 років тому: сьогодні розкриють дві нові могили

suetot / Pixabay

Ватикан намагається розгадати таємницю зниклої в 1983 році Емануели Орланді. Сьогодні, 20 липня, експерти вивчать два нових осуарії, які були знайдені в підлозі на кладовищі в Папському Тевтонському коледжі Ватикану, пише BBC.

У них можуть бути поховані німецькі принцеси, останки яких мали лежати там, де раніше шукали Орланді.

11 липня на ватиканському історичному Тевтонському цвинтарі в пошуках останків зниклої Емануели Орланді розкрили дві могили. Однак там не знайшли ані останків дівчини, ані тіл принцес, які офіційно вважалися похованими в цьому місці. Під час першого обшуку під люком у підлозі будівлі виявили ще два оссуарії.

Судмедексперти вивчать кістки, які будуть знайдені. Сімʼя Орланді сподівається, що пошук у Папському Тевтонському коледжі Ватикану є ключем до таємниці, яка розбурхує Італію з 1983 року.

Родичів двох німецьких принцес — Софі фон Гогенлоє і Шарлотти Федеріки з Мекленбурга, які померли в 19 столітті — запросили бути присутніми, але невідомо, чи приїдуть вони.

  • 22 червня 1983 року 15-річна Емануель, батько якої був ватиканським підданим, поверталася з уроку гри на флейті. Її бачили на автобусній зупинці в центрі Рима. Потім вона зникла.
  • У березні 2019 року адвокатка сімʼї Орланді отримала анонімне повідомлення, в якому їй рекомендували зазирнути всередину могили, розташованої на Тевтонському цвинтарі. Також було вирішено відкрити сусідню могилу, щоб уникнути будь-яких помилок.
  • Раніше Ватикан пояснив, чому розриті могили двох принцес були порожні. Їх могли перенести в інше місце в 1960-х або 1970-х роках.