Кеті Перрі визнали винною у плагіаті. Вона втратила авторські права на пісню “Dark Horse”

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американську попспівачку Кеті Перрі визнали винною у плагіаті, повідомляє ВВС.

Так вирішили присяжні федерального суду Лос-Анджелеса стосовно позову, поданого у 2014 році репером Маркусом Греєм, більш відомим під псевдонімом Flame. У своєму позові він стверджував, що співачка скопіювала музичну складову його християнської пісні “Joyful Noise” у своїй композиції “Dark Horse”.

Кеті Перрі під час судових засідань заявила, що ритм у цій пісні є поширеним, тому Грей не може претендувати на авторство. Також співачка запропонувала виконати пісню в залі суду, оскільки там не працювала аудіосистема.

Зрештоюі суд визнав Перрі та творців “Dark Horse”, а також компанію звукозапису Capitol Records винними у плагіаті, тому вони були позбавлені авторських прав на музичну композицію. У вівторок суд розглядатиме розмір компенсації, яку присудять Грею.

Перрі випустила “Dark Horse”у 2013 році на четвертому альбомі Prism, ця пісня стала одним з її найпопулярніших хітів. Загалом було продано понад 13 млн копій по всьому світу. Відео на цю пісню на YouTube з моменту релізу подивилися понад 2,6 млрд разів.