The Guardian: Нову книгу екс-редактора The New York Times запідозрили у плагіаті

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
The Guardian: Нову книгу екс-редактора The New York Times запідозрили у плагіаті

United States Mission Geneva / Flickr

Колишній виконавчий редактор The New York Times Джилл Абрамсон зіткнулася з обвинуваченнями в тому, що вона взяла матеріал з інших джерел для своєї нової книги «Торговці правдою», пише The Guardian.

Так, кореспондент Vice Майкл Мойніхан навів у гілці обговорень в Twitter кілька прикладів уривків з розділів цієї книги, які дуже схожі на матеріали видань The New Yorker і Time Out. У «Торговцях правдою» Абрамсон критикує The Times, The Washington Post, Vice і BuzzFeed.

«Я серйозно ставлюся до порушених питань і розгляну ці уривки», — відреагувала на це Абрамсон, додавши пізніше, що вона намагалася точно дати посилання на «сотні джерел, які були частиною дослідження».

  • 31 жовтня 2018 року попереднього головного редактора Vogue Ukraine Ольгу Сушко відсторонили від посади на час внутрішнього розслідування через звинувачення в плагіаті, а 9 листопада її остаточно звільнили. Новим головним редактором журналу Vogue Ukraine у грудні призначили Філіпа Власова.
  • Німецьке видання Der Spiegel, яке раніше викрило свого журналіста Клааса Релотіуса на вигадуванні героїв і текстів, зʼясувало, що він ще і збирав гроші на вигаданих сиріт з Сирії. Журналіста звільнили, а в прокуратуру подадуть скаргу проти Релотіуса для порушення кримінальної справи у звʼязку зі збором таких пожертв.